Over ons

STENIA brengt leegstand tot leven

STENIA is specialist op het gebied van leegstandsbeheer in de meest innovatieve vorm. STENIA verzorgt de tijdelijke verhuur van leegstaande panden. Wij werken samen met vastgoedontwikkelaars, hoteleigenaren, gemeentes, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties.

van leegte naar win-winsituaties

Door tijdelijke huurders te plaatsen gaat de eigenaar er niet meer financieel op achteruit en worden transformaties haalbaar. Zoekenden kunnen betaalbaar terecht, waarmee Stenia een bijdrage levert aan het verminderen van de woningnood. Bovendien heeft het gebruik van de panden een positief effect op het vastgoed en de omgeving: verloedering en vandalisme wordt tegengegaan en de leefbaarheid en veiligheid in de buurt wordt verhoogd.

innoveren en samenwerken

Leegstand heeft de potentie om gebieden te verlevendigen, in lijn met de behoeftes van belanghebbenden, ontwikkelplannen en maatschappelijke doelstellingen. STENIA wil zo bijdragen aan maatschappelijke thema’s als educatie, lokaal ondernemerschap, duurzaamheid, participatie en sociale verbinding. Ons concept en vooruitstrevende houding heeft reeds diverse partners en vruchtbare samenwerkingen opgeleverd.

neem contact op

Aimen Al-Mishal (links) Mede-eigenaar, Relatiemanagement Kees Oosterwerff (rechts) Oprichter
Aimen Al-Mishal (links) Mede-eigenaar,Relatiemanagement
Kees Oosterwerff (rechts) Oprichter

‘Wij willen af van het traditionele, zakelijke leegstandsbeheer en geven nét dat beetje extra zorg en aandacht aan alle betrokken partijen. Het leveren van goede service is essentieel voor een duurzame relatie met zowel de huurders als de eigenaar.’

Villa Veldheim, onze werkplek

In opdracht van burgemeester Johan Jacob Clotterbrooke Patijn van Kloetinge werd 1909 het imposante Veldheim gerealiseerd, onder leiding van architect Jan Stuivinga. Het prachtige hoofdhuis is gebouwd in een neorenaissancestijl. De toren, vele ramen en klassieke details sieren het pand en dragen bij aan de elegante uitstraling van Veldheim. Ook in het interieur vindt men de authentieke details terug: marmeren vloeren, lambriseringen en het chique trappenhuis met glas-in-lood.

Wij hebben deze prachtige rijksmonumentale villa mogen betrekken om vanuit hier STENIA’s missie uit te voeren.